Jump to content
Sign in to follow this  
Goosey

C4D Polygon Flip

Recommended Posts

Hey all,

 

I have a model I got through a client. It had to be exported from Solidworks to Rhino and then to C4D as an obj so I could work with it in C4D. So being that the model was in one piece, I needed to break it up so I could animate it. However when I do this, the polygons flip and model gets screwy. I forget what I did previously to fix that but I can't remember. What I would do is select my polygons, then current state to object and delete. then on the duplicate, I would invert the selection and delete. That's where the polygons would mess up on delete on either copies. Can anyone help me? Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Might want to try using Functions->Split instead - that way you can just break out all of your pieces and skip some of the delete steps.

 

Other things that work on screwy normals of imported models are to:

- Select all of your polys and run Functions->Optimize

- adjust your phong settings

- run Functions->Align Normals if some of them are getting flipped.

 

Good luck

Chris Kelley

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...