Jump to content
Sign in to follow this  
saifsohailkhan

balloons popping in from emitter to late in render

Recommended Posts

Usually this kind of mismatched calculation happens when the frame rate of the comp is different to the frame rate of the render settings (the default frame rate is 30fps, wtf). Check that. Cache your dynamics with a Mograph Cache tag. If there's weirdness with the caching, up the dynamics frame step number from 5 to +/- 15 and retry. Post a project file if these don't work.

 

Why are the balloons appearing in the middle of the movement by the way? Don't you want them constant?

 

I would start your scene from about four seconds in, making sure to put an offset of 100 frames in the MG Cache tag and adding at least 4 seconds to the particle lifespan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think i can make calculations per step higher in the project settings. thanks for the reminder

 

They start off screen i am not sure why it was rendering in the middle. They are supposed to start at 0.

Edited by saifsohailkhan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...