Jump to content
Sign in to follow this  
J Montreuil

Footage error when importing into AE

Recommended Posts

I've never seen artifacts like that before (if those dots are artifacts, was the original is just a couple of coloured "00s"?) I assume you've tried the obvious to eliminate issues - update graphics card drivers, resart. Do you have another machine and/or version of AE you can try import it into to test whether it's your hardware/software playing up? I would also try and convert it to another format, I know this isn't ideal for quality but if there are issues encoding it then the file is probably corrupted somehow. Also, a long shot but check that AE is interpreting the file correctly (right click, main, interpretation). Oh, and I used to just disable openGL in AE when funky stuff was happening, last time I looked the option seemed to be gone but it might be hidden somewhere.

 

I'm guessing the file plays OK in quicktime, what are the dimensions and file type/codec of the file?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This error is an encoding error - certain formats can have data beyond visible pixels and AE misinterprets this. If it's a QT file for instance, it could be as easy as re-exporting it, otherwise you may simply need to run it through some external converter.

 

Mylenium

Edited by Mylenium

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...